Pilottialue|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia
Pilottialueen sijainti

Hiukkavaaran Kivikkokankaalle rakennetaan uusiutuvan energian pilottialue, jossa yritykset voivat kokeilla ja vertailla eri uusiutuvan energian teknologioita ja samalla saadaan hyödyllistä tietoa toimivista ratkaisuista.

Idea pilottialueesta lähti liikkeelle vuoden 2013 alussa, jolloin Oulun rakennusvalvonnassa mietittiin keinoja saada konkreettista tietoa uusiutuvan energian laiteratkaisujen rakennuslupavaiheen ohjaustavoista. Pilottialueeksi sopiva alue etsittiin yhdessä tontti- ja kaavoituspuolen kanssa Hiukkavaarasta ja alueelle järjestettiin yrityksille avoin tonttihaku helmi-maaliskuussa. Tonttihaku oli menestys, sillä kaikki tontit saatiin täytettyä.

Pilottialueelle ei tule kaukolämpöä, joten se on optimaalinen uusien teknologioiden vertailuun. Alueelle on muun muassa tulossa seuraavanlaisia ratkaisuja: Korttelikohtainen yhdistetty sähkön- ja lämmöntuotanto puuhakkeella, 40 m2 aurinkopaneeleilla oleva talo, maalämpö hybriditalo vesitakalla. Lisää tietoa eri kohteista ja ratkaisuista löydät hankekorteista.

Niin rakennusvalvonta kuin yritykset hyötyvät pilottialueesta. Yritykset voivat kehittää omia ratkaisujaan ja samalla rakennusvalvonta saa tärkeätä tietoa uusiutuvan energian käytöstä. Parhaimmista käytännöistä muodostetaan ohjauskonseptit rakentajille koko Oulun alueelle.

 

Pilottialueen rakentajat

 

Kortteli 22

1 Hybridiosaajat

2 JCT Rakennusliike

3 Design-Talo

4 Design-talo

Rakentajat|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia

5, 6, 7 Oulun seudun ammattiopisto

8, 9 RESCA Tukikohta

Kortteli 24

1, 2, 3 Kastellitalot

4, Oulun AS-invest

5, Varattu pilottialueelle,  Nämä tontit vapaassa haussa

6, 7, 8 Oulun seudun ammattiopisto

9 Kiirunatalot

10 Dometalot

11 Varattu pilottialueelle,  Nämä tontit vapaassa haussa

12, 13 JCT

Kortteli 25

5, 6, 7 Varattu pilottialueelle,  Nämä tontit vapaassa haussa

Kortteli 27

3, 4, 5 Varattu pilottialueelle,  Nämä tontit vapaassa haussa

Kortteli 29

1 Sonell

2, 3 TA