Viherseinästä parempaa sisäilmaa

Julkaistu: Uutiset | 0

Sisäilman laatu on nykyisellään ja myös tulevaisuuden taloissa olennaisen tärkeässä asemassa. Sisäilman laatuun pyritään yhä enemmän kiinnittämään huomiota, koska monet ihmiset voivat viettää jopa yli 90 % ajasta sisätiloissa. Tulevaisuudessa voi olla mahdollista käyttää esimerkiksi kasveja sisäilman puhdistamiseen ja raikkaan ilman kierrättämiseen. Tällaisen ratkaisun tarjoaa esimerkiksi viherseinä.

 

Viherseinässä huoneilmaa imetään kasvien ja niiden juurien läpi ja tuloksena syntyvä puhdas ilma johdatetaan takaisin sisätilaan tuulettimien avulla. Näin ilmasta poistuu epäpuhtauksia ja pölyä. Myös ilman kosteus paranee viherseinän myötä. Kasvien kasvupohjat on tehty aktiivihiiliseoksesta, jolloin multaa ei tarvita. Viherseinässä kasvit ovat myös valittu niin, etteivät ne kuki tai aiheuta allergioita. Kasveille kierrätettävä vesi pysyy puhtaana kasvien muodostaman ekosysteemin avulla.

 

Viherseinä|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia

Viherseinän selkeinä hyötyinä on sisäilman epäpuhtauksien poistaminen, sisäilman luonnollistaminen sekä ilman kuivuuden poistaminen luonnollisin menetelmin. Lisäksi huonetilan viihtyvyyttä ja akustiikkaa voidaan parantaa viherseinän avulla. Ratkaisun käyttö kustannukset eivät välttämättä ole suuria, koska energiaa yhden seinän pyörittämiseen menee noin 15 kWh/kk. Alkuinvestoinneiltaan viherseinä on vielä kuitenkin melko kallis, mutta sen tuomia etuja määritettäessä tulee ottaa huomioon esimerkiksi sairastelujen väheneminen ja työpanoksen parantuminen paremman sisäilman laadun myötä.

 

Tulevaisuudessa erilaiset luonnolliset ilmansuodattimet voivatkin olennaisesti parantaa viihtyvyyttä ja sisäilmaa.

Lue lisää viherseinistä täältä.

 

Vastaa