RESCA-alueen tilannepäivitys elokuu 2014

Julkaistu: Uutiset | 0

RESCA-alueella rakentaminen jatkuu hyvää vauhtia kesän helteistä ja kesälomista huolimatta.

 

Sonell Oy:n kohteessa useimmissa taloissa on jo asukkaita ja asfaltit on vedetty rivitalojen pihoille. Rakennuksissa suoritettiin heinäkuun aikana myös ilmatiiveysmittaukset. Elokuun alussa osa asukkaista istutti pihoille jo kasveja, kertoen samalla olevan tyytyväisiä heidän kotiinsa.

 

CHP|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia
CHP-laitos nousee piakkoin RESCA-alueelle

Elokuun alussa TA-yhtymä Oy:n tontilla on perustustyöt meneillään täydellä teholla. Alueen takaosaan on kaivettu kuoppa CHP-laitokselle, joka asennetaan ja koeajetaan jo syyskuun aikana. Elokuun ensimmäisinä päivinä CHP-voimalan sokkeli oli jo rakennettu. Lähipäivinä myös hakesiilon rakentaminen pääsee käyntiin. CHP-laitoksen asennuksen ja testiajojen jälkeen sähköä tuotetaan aluksi TA-yhtymän työmaakoppien tarpeisiin.

 

Kastelli talojen perustustyöt aloitettiin heinäkuun aikana, kun suuri määrä kiviä raivattiin kolmen rakennuksen tieltä. Elokuun alussa perustustyöt on jo tehty ja kahden ensimmäisen talon sokkelit ovat jo valmiita.

 

Kastellitalot|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia
Kastelli aloitti perustusten tekemisen

Muissa kohteissa kuten OSAO:n kohteessa kehitys jatkuu piakkoin kesälomien jälkeen. OSAO:n kohteessa aloitettiin elokuun alussa sähkö-ja putkityöt. Perustustyöt aloitetaan elokuun aikana, kun opiskelijat saapuvat paikan päälle. AS Invest Oy:n Aurinkotalossa aurinkosähköjärjestelmä on tuottanut kesän aikana hyvin, ja tulevaisuudessa sähköä saattaisi riittää jopa myytäväksi esimerkiksi naapurille. Myytävinä kohteina alueella on jo mm. Pohjolan Design-Talo Oy:n kohde.

 

 

 

Kastellitalot|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia
Opiskelija saapuvat elokuun aikana rakentamaan OSAO:n kohdetta

 

Designtalo|Tulevaisuuden talot ja uusiutuva energia
Design-talo on myynnissä RESCA-alueella

Vastaa